Våre hunder


Kennel

Blåbyen

Oppdrett av Bichon havanaiseVÅRE HUNDER

Født: 18.11.2008

Reg.nr.: 29190/08

Farge: grå/sort.

 

Høyde: 43cm

Vekt: 16 kg

 

HD: B 14.03.2013.

Øyenlyst:

* Katarakt negativ

* PRA negativ.

* gPRA: ++ (negativ) 11.07.2013.

 

Avlsgodkjent: 20.10.2013,

Jo Schepers, Nederland.Pippi ble min neste rase etter briarden. En nederlandsk sauegjeter med de samme herlige egenskapene til briarden, bare mindre i størrelse og uten vokteregenskapene.


Pippi ble alt jeg kunne ønske meg, snill, omsorgsfull, elsket å trene, lettlært, koseklump.....en fantastisk god venn!!! Å møte henne i soveromsdøra og se de glitrende øyenen og halen som går som en propell, setter humøret på høygir <3


Da vi flyttet til Sortland lå forholdene til rette for å kunne oppfylle en drøm, å starte et oppdrett. Jakten på rette gutten startet og det tok sin tid :) Da vi møtte Houdini viste det seg at damen ikke var helt feilfri likevel....hun hadde absolutt ikke ønske om å bli mor! Vi tok gutten med på flyet hjem i håp om at det kunne hjelpe, men de ble bare to herlige gode venner. Fantastisk flott par de to :)


Drømmen om å videreføre de gode genene i en vakker datter ble rett og slett bare en drøm, det tok tid å komme over den skuffelsen.


Pippi syntes heller det var bedre å  være reservemor og dadda til husets flere kattekull, så hun har og bidrar fremdeles til mye god oppdragelse og sosialisering av mange små firbeinte :) Du og jeg Pippimor!


NUCH Shantari's Pippi Fiddesdatter

Schapendoes, født 2008


Nermoan's Aurora Minadatter

Schapendoes, født 2014

Født: 24.07.2014

Reg.nr.: NO48496/14

Farge: brun/skimmel

 

Høyde: 45 cm

Vekt: 18 kg

 

HD/AA:

Øyenlysning:

* Katarakt negativ.

* PRA negativ. 27.10.2016.

* gPRA: ++ (negativ) 15.11.2016.Drømmen om å få være med å bidra til en sunn avl av schapendoes slapp ikke taket. På en utstilling med Pippi møtte jeg Ann Kristin som også gikk i avlstanker med sin tispe. Da hun valgte en hanne fra samme oppdrett som jeg hadde valgt til Pippi, ble det fart i planene igjen. 


Smilla viste seg fort å være ei spesiell frøken med klare og sterke meninger. Full av selvtillit, tøff, energisk og sterke instinkter, men snill omgjengelig med alt og alle :) Heldigvis kanaliserte hun energien utendørs, av-knappen fungerte helt perfekt innedørs. 


Smilla er meget smart, å trene med henne er en fryd. Rally og agility blir gjennomført i høyt tempo, gjerne uten min kommando :) 


Med hennes energi begynte jeg å få litt betenkeligheter med å bruke henne i avl. Dette er en hund for spesielt interesserte, og hvor mange valpekjøpere ville takle så mye energi. Ville jeg få sove om natten etterpå? Jeg hadde en hanne klar, fra et kull som var rolig, det ble mye grubling. 


Grublingen fikk en rask slutt da det viste seg at mor og far til Smilla ble diagnostisert med katarakt, likeså hannen jeg skulle bruke. Da ble avl på schapendoes et avsluttet kapittel.


Nu storkoser vi oss med turer og trening og stadig nye påfunn for metale utfordringer :) 


Lofothavanaisen's Diva They Call Me

Havanaise, født 2016

Født: 27.06.2016

Reg.nr.: NO46751/16

Farge: trikolor

 

Høyde:

Vekt: 

 

* Øyenlysning:

* Patella:

* Hjerte:Drømmen om oppdrett slapp fremdeles ikke taket, og valg av rase ble første steg. Denne gangen  ville vi ha en mindre rase som vår datter kunne trene med og stille ut. 


Det ble lang og nitidig research og glad som vi er i pels ble det en rase med enda mer pelsstell enn schapendoesen. Vi var veldig fornøyd med valget.


Neste steg var oppdretter. Dogweb er et godt verktøy for å sjekke helse hos potensielle foreldre, og da Lofofthavanaisen plana kull, var vi snar å ta kontakt og melde interesse. Og det ble full klaff! Lykken var jo også at oppdrettet ligger bare en times kjøring herfra, så her var det all mulighet til å følge opp vår lille utkårende prinsesse :) 


Kiwi ble godt mottat i flokken og grådig bortskjemt av Smilla når det gjaldt valpelisensen. Hun var en bestemt dame som visste hva hun ville. Vi var uvant med lyd under lek, men det var ikke forsvar verken på lekene, maten eller godbitene. Det er alltid spennende med ny valp og hvilke egenskaper de har med seg.


Kiwi fikk seg en dårlig erfaring på en utstilling, med en stor hund som gjorde utfall, og dette har hun lagret godt. Hun er skeptisk til nye hunder og noen mennesker, men avreagerer bare hun får hilst.


Hun har en utrulig energi, elsker å leke, helt fantastisk hengiven og sjarmerende! Kosefaktoren er stor på den lille knerta, og hun er rask med å sørge for at vi får våre utallige kyss i løpet av dagen! :) Utrulig artig liten frøken :) 

KONTAKTINFORMASJON:


Mobil: 99040753

Email: heiroso@online.no


SELLING AND REPAIRING BIKES SINCE 1962

Typi non habent claritatem insitam est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum.


Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et qui sequitur mutationem quinta decima.

Copyright @ All Rights Reserved