Nyheter

2016

24.juli

 

Etter sommerferien måtte vi jo skynde oss til Vestbygda, til Berit og valpene for å møte Kiwi for første gang. Ida hadde gledd seg hele ferien etter å få holde det lille nurket, og mor var spent på hvordan hun hadde utviklet seg.

 

Det var en vilter og velfødd flokk i kassen, de hadde tydeligvis hatt matvett så det holdt. Mamma Ella var stadig oppi kassen og matet de små, som herja ei stund etterpå, og så bare datt i søvn igjen :) Alle var vakre, men vår Kiwi vakrest selvfølgelig! Ei nett jente med nydelige tegninger. Skal bli så morro og se hvordan hun utvikler seg. Fargene forandrer seg underveis, så hun ender opp med en annen fargekombinasjon til slutt :)

 

Kiwi 3 uker gammel.

 

6. juli.

Vår datter Ida Sofie ha lenge hatt en drøm om en egen hund, og da hun begynte å være med mamsen på Rally-trening og etterhvert Agility, ble det litt mer fart i sakene. Det var flere raser hun likte, men valget endte på Bichon havanaise :) Og da Kennel Lofothavanaisen skulle ha et kull, var veien kort til Vestbygda for å hilse på familien :) Trivelige folk og avbalanserte hunder, og mor Ella hadde tydeligvis et bra antall valper i magen! Så mange og trangt var det at ungene poppet ut 3 dager før termin :) 5 vakre gutter og 2 skjønne jenter. Her er vår Kiwi en dag gammel:

 

 

 

 

 

 

 

 

Far:

Happyshots Adam Sandler

NO45850/11

 

Mor:

Polar Sweet's Queen Of Jetset

SE18140/2012

 

Foto: Johnny Fossheim

16. mars.

Ikke så mye spesielt som skjer, dagene er preget av hverdagsliv med lange deilige turer i marka og vår ukentlig Rally-trening i Sortland hundeklubb. Smilla har forsatt å utvikle seg i fin stil med sitt gode gemytt, er like omgjengelig uansett hvilken hund hun møter på.

På tur til trening er det mye småprat fra begge hundene der bak i burene :) De vet hvor de skal og gleder så de klarer ikke la være! Begge er litt overrivrig til å begynne med når de kommer inn lokalet. Pippi som er godt kjent med LP fra før, har mer kontroll på kroppen. Smilla starter i mer trippestil og er utålmodig etter å komme videre til neste skilt. Etter en runde er hun på nett :) Begge tar øvelsene veldig fort, og storkoser seg :)

Nu gleder vi oss til å ta i bruk hundeklubbens nye inngjerdete treningsbane så vi får rett avstand på skiltene og kan begynne å trene litt mer konkurransestil! Da kan vi også hente frem agilityutstyret og begynne en forsiktig trening der også :)

Våren ser ut til å være på gang i Vesterålen, vi håper på en lang sommer med mye artige hundeaktiviteter.

 

2015

01.oktober.

Må bare dele noen bilder av Smilla's pappa Rover. Han er veldig aktiv med agility sammen med far Kurt Pedersen, og det har resultert i fine titler :) Smilla blir nok veldig lik sin far når voksenpelsen kommer ut :)

AGI AGHII N UCH Urtehagens K Lappacea Rover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.september.

Tiden flyr fort! Høst allerede. Endelig ble det fint vær også her nord, mye regn i sommer men nu stråler sola og gjør høstfargene enda klarere :) Tida har fløyet med litt Rally-trening, men mest har vi fartet rundt på våre deilige skogs- og fjellturer, vært på utstilling i Bodø i sommer og sanket inn stor-Certet til Smilla :)

Neste helg står NKK i Harstad for tur. Forrige helg var det utstilling i Blåbyhallen, men Smilla ble ikke meldt på pga pelsskiftet, hun ser ikke særlig lekker ut. Men.....jeg tenkte at det kan være god trening å være med på neste og siste utstilling her i området. Pelsen er ikke blitt noe bedre, så det forventes ikke noe plassering av betydning, men dit kommer det 3 schapendoeser til, så da får vi hilst på noen nye hunder og mennesker igjen :)

8. mars.

Endelig igang med organisert trening :) Prøver å komme oss på hverdagslydighets-trening mandager når jeg er ledig, og 27. februar til 1.mars var vi på Rally-Lydighetskurs med Inger Dragland fra Harstad Hundeklubb som instruktør. Det fikk opp gnisten hos både hos mor, Pippi og Smilla :) Så nu blir det trening tirsdager såfremt jeg ikke må på jobb :)

Ordet rally er i grunnen ganske misvisende, ialfall la jeg helt annen betydning i ordet enn det er. Det går på tid, men det er ikke så hesblesende som agility. Som en innfallsport til konkurranse og agility i fremtiden, er rally'en helt perfekt! Se mer på bildesiden under kurs/trening :)

25. januar.

Og mer rakk jeg ikke å gjøre med hjemmesiden resten av det året :) Vi har hatt to kull med kattunger, en aktiv Smilla-valp og en roligere Pippi, i tillegg til jobb og barn, så det har vært aktivitet døgnet rundt :)

Men nu kommer hjemmesiden i litt ny layout ettersom hjemmeside-generatoren one.com har byttet verktøy og den gamle legges ned 28. februar, så det vil ta ei stund før den er skikkelig presentabel.

 

2014

22. september.

Da er Smilla kommet til sitt nye hjem og liv og har rukket å bli ganske så husvarm :) To av kattene tok henne på strak labb, Spirit ble ellevill over litt spøling, og Pippi så det litt som sin rolle å markere status de første dagene. Ute bar det midlertid i lek.

Turen hjem med fly gikk flott, hun lå så fint i ro i bag'en sin. De par første nettene måtte hun ut en tur, men i natt har hun holdt seg i ro hele natta :)

Igår var det ut på tur i nydelig høstvær, godt å få hoppe i skogen for en liten spretten kropp, og bli båret innimellom. Nu koser vi oss hjemme med masse turer i hagen, truffet noen snille hunder og litt burtrening. Mye nytt å bli kjent med men Smilla har tatt det utrulig flott, ingen antydning til usikkerhet, hun respekterer de andre dyrene og har et flott kroppsspråk :) Vi gler oss til ferden videre og er spent på hvordan hun utvikler seg både mentalt og fysisk.

 

25. august.

19. september går ferden til Trondhjem for å møte Ann Kristin, ta imot og hente hjem Nermoans Aurora Minadatter :) Til daglig skal hun hete Smilla, etter å vært innom et annet navn som vi bare ikke fikk til å stemme. Vi gleder oss til å hilse på det tøffe lille sjarmtrollet og introdusere henne til resten av familien. Hun har noen dyr å hilse på, men dette har vi gjort mange ganger før så det kommer til å gå så greitt etter litt tilvenning :) I nabolaget er det kommet flere valper, så vi har avtalt å tromle oss sammen til fin sosialiserings-trening, før de voksne hundene i området får være med :) Vi gler oss så til å bli kjent :) Smilla har nu fått egen side :)

 

9. august.

Ja det ble en lang pause på denne hjemmesida. Det har vært mye katteaktiviteter med kullplaner og utstillinger. Nu er alle fire champion, to er parret, ei er på guttebesøk og ei venter på løpetida :) Blir masse aktivitet her til høsten.

Men går det som vi håper så er det ikke bare på kattefronten det blir aktivitet. Kullet etter en kombinasjon vi har ventet på er født, og vi følger med hvordan de små utvikler seg :) Er så spennende å se hvor fort det går, farger og gemytt blir mer klare ettersom dagene går. Men det er ei stund igjen.

Valpene er etter CARNACS KINDLY KITALPHA, eier Ann Kristin Fridtjofsen og URTEHAGENS K LAPPACEA ROVER, eier Kurt Pedersen/Irene Rødelv.

 

22. april.

Mens vi venter på "fremtiden" bruker vi nutida til litt snekring på hjemmesiden. Har vært opptatt med NO*Sjarmkattens hjemmeside, og planlegging av kull på våre sibirkatter. Og tverrfaglig eksamen nærmer seg med stormskritt....mye som skal skje frem mot sommerferien.

Våren slipp liksom ikke taket her i Vesterålen, sol, regn og snestorm om enannen......sne til Pippi's store glede! De siste sneflekkene blir oppsøkt med en sånn kjærlighet at man skulle tru hun var ramla tilbake til valpestadiet igjen. Hysterisk morsomt! Og når sneen på marka er borte, hevner hun seg med en iherdig spøling og rulling på myra, så røsslyng og anna kvistekvas sett seg godt fast som gjenstridige hårruller. Men vi venter nu likavel på sommeren og varme i solkroken :) Og my annet spennanes :)

 

27. januar.

Prinsesse Vilikke!

Så ble det ikke som vi har planlagt så lenge, gledet oss så til; Pippi hadde for en gangs skyld ikke tenkt å gå med på mors ønsker! Frøkna ville bare ikke og da kan man ikke gjøre mer med det. Det ble faktisk en stor sorg og en merkelig tomhet etterpå. Forberedelsene til kennelens første kull hadde jeg brukt et år på. Det var viktig å finne en partner som matchet godt, hadde avlskriteriene etter Norsk schapendoesklubb i orden. Men en bestemt frøken som var godt moden og kanskje ikke like viril som en to-åring, en gutt som respekterte henne, og litt uhell med tidspunktet i utgangen, gjorde vel sitt til at det gikk som det gjorde. Pippi og Hudini ble "lbare" kjempegode venner.

Så da blir det ikke valper her i huset på ei stund. Det blir litt "forskning" og tenking, men vi har noen nye planer på gang allerede. Litt tidlig å si noe enda, men vi holder tomlene oppe for et kommende kjærestepar. Kennelen består og kommer frisk tilbake når vi er klare :)

21. januar.

Da skjedde det vi håpa på å slippe å oppleve......å dra for tidlig til parring. Pippi viser seg å ikke være klar enda, og nu er vi nødt å reise hjem. Men lykken snudde seg dramatisk da vi fikk lov til å ta med Hudini hjem for å fortsette oppdraget der :) Så nu er vi straks på reisefot, fortsettelse kommer :)

6. januar.

Yippie!!!! Da var ventinga over!! Idag ble jakta på blod endelig belønnet :) Da får vi kanskje oppleve å se resultatet av lang tids planlegging og venting. Vi gler oss til å se Pippi som mor og høre små valpelyder, se dem vokse opp og få gi dem en god start på livet. FOR EN START PÅ DET NYE ÅRET :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved.