Pippi

 

NUCH

Shantari's Pippi Fiddesdatter.

 

Født: 18.11.2008

Reg.nr.: 29190/08

 

Farge: grå/sort.

Høyde: 43cm

Vekt: 15 kg

 

Helse:

HD: B 14.03.2013.

Øyenlyst:

* Katarakt negativ

* PRA negativ.

* gPRA: ++ (negativ) 11.07.2013.

Avlsgodkjent: 20.10.2013,

Jo Schepers, Nederland.

 

 

*Utstilling

*Bilder

Far: McMarras First Class Fiddler "Fidde"

S 64634/2005

Mor: INT N FIN UCH

Bondekonens Does Mossi N 21118/05

 

 

Pippi ble en hjertestarter etter ei trist og tom tid etter avskjed med briarden. Man vil nu helst ikke utsette seg på nytt for den sorgen det er å måtte si farvel til en god venn, men jeg kjente at det ble et tomrom som ingen kunne fylle, andre enn en ny hund.

 

At den neste hunden skulle bli schapendoes hadde jeg nok allerede bestemt før jeg planla noe som helst. Rasen var jeg godt kjent med fra min forrige runde med utvelgelse. Jeg ville ha bruksegenskapene til gjeterhunden, det måtte være litt pelslengde, men gjerne mindre av størrelse og ikke genetisk voktersk.

 

Da jeg hørte at Heidi Bjørnstad med Kennel Shantaris på Leknes planla kull på sin Mossi, klarte jeg bare ikke å vente lenger. Og etter en samtale med Heidi var jo den saken ferdigtenkt :) Vår datter Ida Sofie bestemte raskt navnet, og siden Pippi var den mest aktive valpen i kullet, var det jo hun som passet best til det navnet. Vakker var hun og, sort og grå som ønsket, og planer om å bruke henne i avl hvis gemytt, helse og eksteriør utviklet seg fint, lå klare :)

 

Og det lille sjarmtrollet tok hele familien med storm, vår kleine münsterländer-senior Baltus datt pladask og påtok seg rollen som snill bestefar. Og kjempestor var gleden da broder Pluto også kom til Tromsø! Og siden har de to holdt ilag, de tobeinte også....og vi flytta t.o.m. til Sortland begge familiene :)

 

Pippi elsker alt av aktiviteter! Vi startet tidlig med både spor- og lydighetstrening.....prinsessen var et naturtalent :) Agility ble det smått med i hundeklubben, det var så mye venting på tur, så vi ordna oss heller med en hjemmelaga bane i hagen til den aktiviteten. Utstilling syns hun var kjempegøy, det var så artig å se at hun fungerte godt sammen med andre i alle miljø. Desverre fikk hun to dårlige opplevelser med løse hunder, og det har gjort henne skeptisk til nye hunder. Hun bjeffer for å holde avstand, men avreagerer fort når hun skjønner at ingen har skumle hensikter. Å gå LP-konkurranse har vi ikke gjort siden hun ikke klarer å holde helt fokus med så mange andre hunder rundt seg. Men vi trener jevnlig likevel siden matmor enda ikke har mistet trua på at vi skal prøve oss:) Og det er en av våre gode kvalitetstunda ilag.....du og jeg mor! :)

 

5 katter og to kattekull har hun vært/er hun tante til, og jeg har aldri sett en hund som så ubetinga har tatt imot små dyr med en sånn omsorg! Så fremtiden som god mor ser jo lyserosa ut :)

 

Mest av alt er Pippi en kjempegod venn, turkamerat, humørspreder og en vitaminpille for alle hun blir kjent med. Hun er nervesterk, nyttårsaften tar hun på strak labb ute ilag med familien. Inne er hun roligheta sjøl, helt til hun aner mulighet for trening og triks :) Selv om hun er så avhengig av mor, er det aldri noe problem å være hjemme alene. Men det skal en veldig god grunn til før mor ikke tar henne med uansett hvor hun enn drar, utenom jobben :)

 

Du og jeg Pippi :)

 

 

 

 

Dronninga over alle steiner :)

Copyright © All Rights Reserved.