Våre hunder

VÅRE HUNDER

(Klikk på bildet)

NUCH

Shantari's

Pippi Fiddesdatter

Født 18.11.2008

Pippi på utstilling i Bodø, ble 1.BIG :)

 

Nermoan's

Aurora Minadatter

Født 24.07.2014

Typisk Smilla-stil :)

Rasestandard NKK, link.

 

 

OPPDRAGELSE OG OMSORG.

Litt informasjon om schapendoesens egenskaper, omsorg og stell.

 

Fra Nederlandske Schapendoesklubben, oversatt av en venninne.

 

 

Den nederlandske schapendoesen er en lettbygd, livlig hund. Selv om bare et fåtall har en oppgave som sauegjeter, vil de som kjæledyr heller ikke fornekte sin gjeteropprinnelse.

 

Schapendoesen er meget aktiv; fleksibel og lett i kroppsbevegelsene, meget smidig og svært opmerksomme på kroppspråket til sine eiere. Den muntre egenskapen til schapendoesen gir den, i kombinasjon med dens hårete utseende og store brune runde øyne, en tiltrekningskraft som mange hundeelskere har falt pladask for.

 

Omtenksom, smart, livlig og glad, men også sta! Oppdragelsen av en schapendoes bør være konsekvent. Begynn oppdragelsen med lek og gjør det ikke for vanskelig de første 9 - 10 månedene. Schapendoesen er ivrig etter å lære og den er lettlært, men dersom den får sjansen til å holde deg for narr, gjør den det med glede.

 

Schapendoesen trenger mye mosjon. En time mosjon hver dag holder hunden i form og forhindrer nervøsitet.

 

Pelsen, som gir det karakteristiske utseendet, er på noen steder opptil 10 cm lang. Regelmessig vedlikehold i form av en ukentlig børsting er nødvendig dersom man vil forhindre at pelsen filtrerer seg sammen i store klaker. Spesielt i perioden når hvalpepelsen røyter av og den voksne pelsen kommer gjennom, må man børste ofte.

 

Man må ikke vaske schapendoesen. En sunn pels renser seg selv. Man får kun lov til å bade hunden dersom den er ekstremt skitten.

 

Kammen får man kun bruke i nødstilfelle (hvis børsting allerede er for seint). Med kammen blir underpelsen, som er karakteristisk for rasen, trukket ut.

 

Schapendoesen er vanligvis ikke en storspiser. Når det gjelder sammensetningen av fôret, bruker hver oppdretter sine egne retningslinjer.

 

1. oktober 2013

 

 

Copyright © All Rights Reserved.