Smilla

Nermoan's Aurora Minadatter

"Smilla"

Født: 24.07.2014

Reg.nr.: NO48496/14

 

Farge: brun/skimmel

Høyde: 45 cm

Vekt: 20 kg

 

Helse:

HD/AA:

Øyenlysning:

* Katarakt negativ.

* PRA negativ. 27.10.2016.

* gPRA: ++ (negativ) 15.11.2016.

 

Far: AGI AGHII N UCH Urtehagens K Lappacea Rover.

Reg.nr.: NO40875/12

Født: 11.04.2012

Mor: NUCH Carnac's Kindly Kitalpha

Reg.nr.: SE40079/2011

Født: 24.04.2011

Da jeg fikk arrangert avlsgodkjenning på Lofotutstillinga sommeren 2013 med en nederlandsk dommer, sendte jeg ut melding til andre schapendoes-eiere slik at flere kunne benytte anledningen til å få hunden avlsgodkjent. Ann Kristin Fritjofsen ville gjerne være med siden hun gikk med planer for sin Mina. Det var et særdeles hyggelig møte. Både eier, barn og schapendoes-Mina var et riktig koselig nytt bekjentskap :) Mina var ei flott tispe med et nydelig gemytt og eksteriør! Ann hadde allerede da tenkt litt på Rover, og jeg hadde også tenkt at han hadde vært flott til Pippi, men han ville desverre ikke være gammel nok til den tid.

 

Da Pippi fant ut at hun ikke ville bli mor, gikk tankene med en gang til Ann og hennes mulige planer. Rover kommer fra samme oppdretter som Hudini, og har de samme linjene på morssiden og i tillegg flotte gener fra farssiden, mens Mina har de samme på farssiden som Hudini har og som jeg ønsket til Pippi. Så det var ikke rart jeg fulgte ekstra godt med på Ann's planer :) Hun holdt meg oppdatert, og da de hadde vært på parring hos Rover, ble det skikkelig spennende. Antall? Tisper? Farger?

 

Kullet ble født 24.07.2014, fire jenter og 5 gutter fordelt på sorte og brune. Det er et godt resultat til førstegangs foreldre å være, og gode gener å ta med videre :) Valgets kval begynte, men jeg hadde to favoritter, ei brun og ei sort. Da det viste seg at den sorte var av det mer rolige slaget og noe mindre enn den brune, var valget gjort :)

 

Kennelnavnet kom nesten av seg selv siden det er et A-kull...Aurora etter Aurora Borealis som vi har mye av her nord, og så er vi stor beundrer av Anne Kath. Vestly. Til daglig vil hun bli kalt Smilla, etter en krim kalt "Smilla's fornemmelse av sne" :)

Copyright © All Rights Reserved.