Utstilling

Lumikuono Victoria i midten hadde flott proposjoner og bedre pels enn Smilla, CERT til henne. BIR'et gikk til Tiny Scoundrel Beatrix til høyre.

Smilla stilte med ny frisyre denne gangen, kort og krøllete på toppen med fluffy fjoner på sidene :)

Kos og morro utafor ringen, Smilla elsker å trene og nu fikk vi trent med skikkelig forstyrrelser.

 

NKK Harstad oktober 2015.

 

Pga. at Smilla er midt i pelsskiftet og ser ganske så "møllspist" ut, stillte vi ikke i Blåbyhallen på Sortland, og hadde ikke tenkt på NKK heller. Men vi fant ut det var fin trening og sosialisering både for mor og Smilla, så vi endte opp med å etterpåmelde henne til NKK, vel vitende om at det ikke ble noe premie å hente.

 

Vi fikk selskap av et hyggelig par fra Finland som var der med 3 schapendoeser, bl.a. ei nett lita sort junior-frøken som var på CERT-sanking, en måned yngre enn Smilla. De to fant hverandre med en gang og det ble jo litt spøling :)

 

Smilla er like mye drøm å ha med på utstilling som sist, og nu fikk hun erfart innemiljø også. Godt å ha med til senere rally-løp. Hun er i strålende humør, og har ikke annet i tankene enn å hilse på alt hun ser. I ringen springer hun lett og ledig og holder god kontakt med mor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Springer så pent atte, men fikk trekk for sin glade haleføring, den var både høy og løs :P Trur mor trenger trene på sine løse ben til neste gang :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktoria og Smilla brydde seg ikke mye om tallene bak, her var det om å gjøre å prøve å snike seg til litt mer lek :)

 

Kjempetrivelig lørdag, trivelige hunder og et hyggelig bekjentskap med finske Mari Puumila. Vi hadde tantunge Siri på besøk, så hun og Ida storkosa seg etterpå i ring 5 hvor Welch Corgi og Shetland Sheepdog holdt til. Der ble de både lengselsfulle og våte i blikket med håp om sine egne hunder om ikke alfor lang fremtid.

 

Artig var det og å se både Picard, Briard og Bearded collie, mens Hans jaktet på sine jakthund-raser :)

 

NKK Bodø juni 2015.

 

Smilla's første utstilling var både fuktig og forblåst, men duverden for en flott opplevelse :) Knerta tok alt på strak labb, var rolig og avbalansert......skulle tru hun hadde lang erfaring :)

 

At stor-CERTET også ble med hjem var jo en ekstra høydare, og på toppen av alt møtte vi søster Alma og eier Bente til en god spøletur i Mørkvedbukta. Det var full klaff mellom søstrene, like full av pepp begge to! Kjempeartig! En flott tur til Bodø :)

 

 

 

 

Far: NUCH Urtehagens K Lappacea Rover.

Reg.nr.: NO40875/12

Født: 11.04.2012

Mor: NUCH Carnac's Kindly Kitalpha

Reg.nr.: SE40079/2011

Født: 24.04.2011

Nermoan's Aurora Minadatter

"Smilla"

Utstillingsresultater.

Dato

Sted

Arrangør

Dommer

Resultat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.09.2016

Sortland

Sortland Hundeklubb

Ricky Lochs-Romans

Ex1, CERT, BIR, 4.BIG

03.10.2015

Harstad

NKK

Marja Talvitie, Finland

VG 2

28.06.2015

Bodø

NKK

Martin Johansson, Sverige

Ex1, CK, CERT, BIR

27.06.2015

Bodø

Salten Brukshundklubb

Frank Christiansen, Norge

Ex 1

Da jeg fikk arrangert avlsgodkjenning på Lofotutstillinga sommeren 2013 med en nederlandsk dommer, sendte jeg ut melding til andre schapendoes-eiere slik at flere kunne benytte anledningen til å få hunden avlsgodkjent. Ann Kristin Fritjofsen ville gjerne være med siden hun gikk med planer for sin Mina. Det var et særdeles hyggelig møte. Både eier, barn og Mina var et riktig koselig nytt bekjentskap :) Mina var ei flott tispe med et nydelig gemytt og eksteriør! Ann hadde allerede da tenkt litt på Rover, og jeg hadde også tenkt at han hadde vært flott til Pippi, men han ville desverre ikke være gammel nok til den tid.

 

Da Pippi fant ut at hun ikke ville bli mor, gikk tankene med en gang til Ann og hennes mulige planer. Rover kommer fra samme oppdretter som Hudini, og har de samme linjene på morssiden og i tillegg flotte gener fra farssiden, mens Mina har de samme på farssiden som Hudini har og som jeg ønsket til Pippi. Så det var ikke rart jeg fulgte ekstra godt med på Ann's planer :) Hun holdt meg oppdatert, og da de hadde vært på parring hos Rover, ble det skikkelig spennende. Antall? Tisper? Farger?

 

Kullet ble født 24.07.2014, fire jenter og 5 gutter fordelt på sorte og brune. Det er et godt resultat til førstegangs foreldre å være, og gode gener å ta med videre :) Valgets kval begynte, men jeg hadde to favoritter, ei brun og ei sort. Da det viste seg at den sorte var av det mer rolige slaget og noe mindre enn den brune, var valget gjort :)

 

Kennelnavnet kom nesten av seg selv siden det er et A-kull...Aurora etter Aurora Borealis som vi har mye av her nord, og så er vi stor beundrer av Anne Kath. Vestly. Til daglig vil hun bli kalt Smilla.

Copyright © All Rights Reserved.