Kurs & Trening

Kurs & treninger.

Rally-Lydighet.

 

Helga 27.2-1.3.15 arrangerte Sortland Hundeklubb kurs, med instruktør Inger Dragland fra Harstad Hundeklubb. Det ble en oppvåkning og inspirasjon for mor og Pippi etter å ha trent mye alene. Og Smilla var ellevill av glede.

 

Rally er ikke så fartsfylt som ordet tilsier heldigvis. Det er en blanding av LP (lydighet) og agility i øvelser, i et ganske rolig tempo med mange ulike momenter. Her er det mange skilt som må trenes inn, ikke minst for fører som må kunne gå på automat-piloten tilslutt :) Nøler man blir hund også usikker, som i all trening med dyr. Så dette passer mor utmerket siden det begynner å bli noen år siden jeg konkurrerte sist.

 

Endelig er konkurranse-håpet med Pippi tilbake. Hun reagerer på andre hunder i nærheten, så LP og Agility ble bare slitsomt både for Pippi og mor, vi la det på hylla med innlagt fremtidig nytt håp. Nu kan vi få en rolig innføring og forhåpentligvis takler Pippi miljøet bedre etterhvert. Det ser iallfall lovende ut så langt.

 

Elleville Smilla er fersking, full av futt og pågangsmot og elsker å trene. Hun trenger litt tid på å roe kropp og hodet for å få fokus, men hun er kjapp i hodet og tar øvelsenene fort. Ser virkelig frem til å trene med henne, og kanskje kan agility også vinke i det fjerne, iallfall trening :)

 

 

LINK TIL NORSK RALLYLYDIGHETS-KLUBB.

Pippi har trent masse før, og strålte som ei sol hele økta :)

Smilla hadde mye energi i kroppen første halvdel, så hun måtte loses endel med godbiter for å følge med. Var mye nytt for knøttet.

Denne var tøff for matvraket; to skåler med deilig godis plassert på hver sin side av kjegler som skulle passeres i åtte-tall. Men etter etpar runder skjønte hun tegninga; godbitene blir servert fra bukselomma og ingen andre steder.

Copyright © All Rights Reserved.